IFLA Küresel Bakış Çevrimiçi Anketi

By Admin|20 Eylül 2017|Haberler|0 comments

Değerli Liste üyeleri; IFLA Küresel Bakış tartışmasında yeni bir sayfa açılıyor – çevrimiçi anket.

(Anketin Türkçe’ye çevrilmesine ve IFLA sayfasına konulmasına katkıda bulunan sayın Nilay Cevher’e ve Emre Hasan Akbayrak’a çok teşekkür ederiz)

Çevrimiçi anket ile tüm kütüphanecilere ve kütüphane dostlarına “birleşmiş kütüphaneler alanı”nın geleceğini şekillendirme hakkında gerçekleştirilen küresel tartışmalara yön verebilecekleri ve katkı sağlayabilecekleri en kolay yolu sunmaktayız.

Aşağıda her biri 10 seçenekli 6 soru seti göreceksiniz. Her soruda en fazla istediğiniz 5 şıkkı seçebilirsiniz. Seçenekler Küresel Bakış’ın ilk toplantısının ve Nisan-Haziran 2017 arasında IFLA tarafından düzenlenen 6 bölge çalıştayının sonuçlarına dayanmaktadır. Toplantılar, 140’dan fazla ülkeden sorularda sözü edilen konularla ilgili görüşlerini ifade eden kütüphane liderlerini bir araya getirmiştir.

Sizin yanıtlarınız bizim için çok önemlidir. Küresel Bakış’ın sizin için bir tartışma ve gerçek bir baştan sona inceleme etkinliği olmasını istiyoruz. IFLA’nın düzenlediği toplantıların sonuçları ile birlikte dünya çapındaki kütüphaneciler tarafından organize edilenler ve sizin yanıtlarınızın sonuçları IFLA’nın Küresel Bakış raporunda yer alacaktır. Bu rapor, daha birleşmiş bir kütüphaneler alanı yaratmak için gündemin tanımlanmasına yarayan bir yol haritası olacaktır. Artan küreselleşme sonucu, kütüphanelerin her zamankinden daha güçlü ve daha birbirine bağlı olması gerekmektedir.

Bu fırsatı kaçırmayın! Oylama 30 Eylül 2017 tarihinde kapanacaktır.

Geleceği birlikte inşa ediyoruz! Bize katılın!