Panel: Dijital Okurun Geleceği

Panel: Dijital Okurun Geleceği

Konuşmacılar: Elisa Yuste, Tanja Schmidt, Julie Yakın, Ayfer Simms

Moderatör: Emre Hasan Akbayrak

Düzenleyenler: Cervantes Institute Istanbul, Institut Française, Goethe-Institut İstanbul, Salt Galata, Türk Kütüphaneciler Derneği, Okul Kütüphanecileri Derneği

İngilizce ve Türkçe simultane çeviri yapılacaktır.

Yeni teknolojiler okuma davranışlarını nasıl etkiliyor? Yeni teknolojiler yeni okuma alışkanlıklarını beraberlerinde getiriyorlar mı? Aplikasyonlar, sosyal medya ve diğer teknolojik yenilikler dersliklerin ve kütüphanelerin ayrılmaz parçaları mı olacak? Öğretmenler ve kütüphaneciler yeni olanaklardan çocukları ve gençleri okumaya teşvik etmekte nasıl yararlanabilir? Almanya, İspanya ve Fransa’dan kütüphaneciler okuma deneyimini zenginleştiren yeni teknolojileri tanıtacaklar.

Elisa Yuste Salamanca Üniversitesi’nde (İspanya) İngiliz ve İspanyol Filolojisi okudu. Yüksek lisansını yayıncılık, çocuk ve gençlik edebiyatı üzerine tamamladı. Eğitim, yayıncılık ve çeviri alanlarında çalıştı. 2003 ve 2013 yılları arasında Alman Sanchez Ruipérez Derneği’nde dokümantasyon ve araştırma, okumayı geliştirme alanlarında; çocuk ve gençler için okuma materyallerini denetleme sorumlusu olarak görev aldı. Halen kültür yayıncılığı ve kütüphanecilik alanlarında eğitim danışmanı olarak çalışmaktadır. Çocuk ve gençler için apps okumalarına ön ayak olan AppTK.es’in destekçisidir.

Julie Yakın ve Ayfer Simms Fransız Kültür Merkezinin kütüphanesinde dört yıldır birlikte çalışıyorlar. Julie Yakin kütüphanenin müdürü, çocuk ve gençlere yönelik çalışmalarda uzun süredir deneyime sahip. Aynı zamanda Culturetheque isimli, öğrencilere ve gençlere Fransızca öğretmenin aracı olarak gördüğü Fransız Kültür Merkezinin dijital kütüphanesinin sorumlusu. Ayfer Simms bir buçuk yıldır kütüphanede çalışıyor ve her ay müzikli kahvaltı etkinliği düzenliyor. Gençlere ve çocuklara ulaşma konusunda sıkıntılar yaşadığını fark ettiğinde etkinlik kapsamında sunacağı projesini geliştirdi.

Tanja Schmidt, Paris’te Sorbonne Üniversitesinde aldığı sanat tarihi eğitimini, 1993 yılında sanat pedagojisi alanında Frankfurt Goethe Üniversitesinde yaptığı yüksek lisans ile tamamladı.2014 yılında Ulusal Okuma Teşviki Derneği’nin verdiği okuma ve edebiyat pedagojisi sertifikasını aldı. 2011 yılına kadar Berlin‘de çeşitli projelerde sanat ve edebiyat pedagogu, buna ek olarak yaratıcı okuma teşviki alanında uzman olarak çalıştı. 2011 yılından beri Frankfurt Halk Kütüphanesinde konsept geliştirme ve program bölümünden sorumlu kütüphane pedagogu olarak çalışıyor. Sorumlu olduğu programlar arasında “#iPAD – Tablet ve aplikasyonlarla dijital eğitim” yer alıyor.

Share this Post

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.